Friday 12 June 2015

Resepi Mudah Fish Fillet Sos Cendawan


Resepi Fish Fillet Sos Cendawan

Bahan-Bahan  
4 keping   fish fillet
1/2 camca garam
2 camca   serbuk lada hitam
2 sudu makan   jus limau nipis
1 sudu makan   mentega
1 sudu makan   kunyit
Bahan Sos Cendawan
50 gm    bawang -cincang kasar
100gm   cendawan butang-hiris tipis
75 ml     susu cair
1 camca lada sulah
1 sudu makan   mentega
Sedikit gara
Cara Cara
·   Lumur fillet dengan garam, lada hitam, kunyit dan jus limau nipis. Perap 30 minit. Panaskan mentega, goreng fillet hingga kekuningan.

Untuk menyiapkan sos:
· Panaskan mentega, tumis bawang cincang
  dan cendawan hingga layu.
· Masukkan susu cair, kacau rata. Masukkan
  garam dan lada sulah.
· Masak hingga mendidih, siram dan tuang
  ke atas fillet.

Sumber : http://qasehdaania.blogspot.com/

1 comment:

  1. Ha ha ha....makcik setuju dengan dengan pendapat anda. Copy paste dulu, masak tu bila2 boleh. Tp InsyaAllah, makcik akan cuba resepi ni. Anak dok terbeli fillet frozen....alahai anak, suruh beli fillet lain dia beli yang frozen.
    Jazakallah, resepi ini penyelamat. Alhamdulillah.

    ReplyDelete