Friday, 12 June 2015
Resepi Mudah Fish Fillet Sos Cendawan
Resepi Fish Fillet Sos Cendawan
Bahan-Bahan
4 keping fish fillet
1/2 camca garam
2 camca serbuk lada hitam
2 sudu makan jus limau nipis
1 sudu makan mentega
1 sudu makan kunyit
Bahan Sos Cendawan
50 gm bawang -cincang kasar
100gm cendawan butang-hiris tipis
75 ml susu cair
1 camca lada sulah
1 sudu makan mentega
Sedikit gara
Cara Cara
· Lumur fillet dengan garam, lada hitam, kunyit dan jus limau nipis. Perap 30 minit. Panaskan mentega, goreng fillet hingga kekuningan.
Untuk menyiapkan sos:
· Panaskan mentega, tumis bawang cincang
dan cendawan hingga layu.
· Masukkan susu cair, kacau rata. Masukkan
garam dan lada sulah.
· Masak hingga mendidih, siram dan tuang
ke atas fillet.
Sumber : http://qasehdaania.blogspot.com/
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Ha ha ha....makcik setuju dengan dengan pendapat anda. Copy paste dulu, masak tu bila2 boleh. Tp InsyaAllah, makcik akan cuba resepi ni. Anak dok terbeli fillet frozen....alahai anak, suruh beli fillet lain dia beli yang frozen.
ReplyDeleteJazakallah, resepi ini penyelamat. Alhamdulillah.