Resepi Pasta Primavera
Bahan
500 g pasta
100 ml minyak zaitun
50 g bawang putih
50 gm kubis Romaine
150 g lada Benggala merah
150 g lada Benggala hijau
100 g bawang besar
400 g tomato, dibuang kulit
4 camca besar sos tomato
50 g daun selasih
10 g garam
Cara membuatnya
Celur pasta sehingga masak, sejat dan ketepikan.
Panaskan kuali, masukkan minyak zaitun dan tumis sebentar bawang putih. Kacau sebentar..
Kemudian masukkan kubis Romaine, lada Benggala hijau dan merah, bawang besar, tomato dan biar ia masak 15 hingga 20 saat..
Masukkan sos tomato, daun selasih dan kacau rata. Angkat dan ketepikan.
Hidangkan pasta di dalam pinggan dan tuangkan kuah di atasnya..
Sumber : http://qasehdaania.blogspot.com/
No comments:
Post a Comment