Pic credit to http://www.nutriweb.org.my/downloads/Nutritionist's%20Choice%20Cbook_lr.pdf
Stew Buah-buahan
(Hidangan untuk 2 orang)
100 g (1 biji) epal merah, dibersihkan, dikupas, dibuang kulit, bijinya dan dipotong kepada saiz sederhana.
250 ml (1 cawan) air
Cara memasak
1 Tuang air ke dalam kuali dan didihkan.
2 Masukkan buah epal ke dalam periuk. Tutup dan renehkan selama 10 minit atau sehingga buah epal menjadi lembut.
3 Lenyek epal dengan menggunakan garpu sehingga menjadi puri.
Cadangan
1 Hidang bersama susu ibu
2 Buah epal boleh digantikan dengan buahbuahan yang lain seperti tembikai susu ataupun buah pir
Sumber : http://www.nutriweb.org.my/downloads/Nutritionist's%20Choice%20Cbook_lr.pdf
No comments:
Post a Comment